Меню
За нас Полезно Корпоративни клиенти Контакти

Божидар Антонов е преминал с рекорд маршрута Ком - Емине, твърдят от екипа му

Божидар Антонов е поставил нов рекорд при преминаването на 600-те километра от връх Ком до нос Емине, съобщи екипът му във "Фейсбук". Според информацията ултрамаратонецът е подобрил значително постижението на Кирил Николов-Дизела от 2015 г.

Тогава най-добрият български състезател в планинското бягане измина разстоянието за 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди. От екипа на Антонов допълват, че той е имал преднина от около пет часа по средата на дистанцията, като скоро ще бъде обявен резултатът му.

"Винаги може да се смъкне още малко от времето. Всеки трябва да изчиства грешките от предишните си опити. Нужни са воля и дух, защото това е трудно предизвикателство", каза Антонов пред Би Ти Ви. Той допълни, че в бъдеще ще се опита да измине предизвикателството за под 4 дни.

Близо три десетилетия най-доброто постижение на Ком - Емине се държеше от Любомир Палакарчев, който изминава маршрута за 5 дни и 14 часа през 1987 г. В началото на август 2015 г. Антонов подобри рекорда с три часа, а две седмици по-късно Кирил Николов-Дизела смъкна 21 часа от резултата.

Междувременно рекордът за скоростно преминаване на маршрута с велосипед беше подобрен за пореден път. Илко Илиев измина разстоянието от връх Ком до нос Емине за 2 дни, 22 часа и 04 минути, с което подобри с 45 минути предишното постижение на Борислав Йорданов.

Илиев е потеглил на 9 август в 11.40 часа и е завършил предизвикателството си на 12 август сутринта. Той прави трета поправка на рекорда за скоростно преминаване на маршрута с велосипед.

Източник: ДНЕВНИК

Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.