Меню
За нас Полезно Корпоративни клиенти Контакти

Особености на медицинското покритие при планинска застраховка. Отдели 3 мин сега, за да няма разочарования при инцидент.

Медицинските разноски са от огромно значение за Планинската застраховка, тъй като при инцидент основните разходи биха били за спасителни операции и травми. При някои застраховки, обаче трудно се намира допълнителна информация какво точно е покритието.

Две неща, които трябва да знаеш

Какви медицински разходи покрива застраховката? Отговор на този въпрос дават условията по застраховката. Най-често ще срещнеш "Медицински разходи – Възстановяват се действително извършени разходи за оказване на спешна медицинска помощ за овладяване на акутното състояние при злополука или заболяване. Застраховката не покрива разходи за последващо лечение" И тук е разковничето. При повечето застрахователи покритието свършва до спешна медицинска помощ. Всички разходи след това са за твоя сметка. А при по-сериозните травми разходите тепърва започват след предоставяне на спешната помощ.
В какъв размер са покритите разходи? Отговорът на този въпрос може да бъде намерен в застрахователната полица. Там срещу "Медицински разходи" е изписано и финансовото изражение. То обикновено е процент от общата застрахователна сума.
Ето и пример: Медицински разходи: 10% от застрахователната сума. Застрахователна сума: 2 000 лв.
При застрахователна сума 2 000 лв, медицинските разходи, които ще ти бъдат покрити са до 200 лв. И то в повечето случаи само за спешна помощ.

Как го правим ние?

Ние създадохме Парана Актив - много повече от обикновена Планинска застраховка.

Какви медицински разходи покрива Парана Актив: Ние разширяваме покритието в нашите специали условия с допълнително, което гласи "3.4. Застрахователят приема срещу заплащане на допълнителна премия да покрива рисковете по основното покритие за лица, упражняващи екстремен спорт или хоби, както и медицински разходи, непокрити от НЗОК, за последващо лечение на последиците от настъпила злополука с избран от Застрахования лимит за период от 3 месеца след настъпване на злополуката" По този начин нашата застраховка покрива разходи за изследвания, операции, консумативи, лекарства, рехабилитация и възстановяване.

В какъв размер са разходите при нас? Както споменахме в нашите специални условия "... избран от Застрахования лимит..." ние имаме целеви лимит, който е само за медицински разходи. Възможностите са между 2 000 лв, 5 000 лв и 10 000 лв. Тази сума на 100% е определена само за медицински раздходи. Например ако застраховката ти е с лимит 2 000 лв и имаш медицински разходи за 2 100 лв, то нашата застраховка ще покрие 2 000 лв от тях.

Нашите условия са видими. Ние предоставяме нашите условия преди да е нужно да въведеш всичките си данни. Можеш да ги откриеш тук, както и при стъпките на закупуване.

Сега вече знаеш

от медицинско покритие до медицинско покритие има голяма разлика. Можеш да избереш най-подходящия за теб продукт в зависимост от твоите нужди.

Колебаеш се коя застраховка да избереш?

С радост ще ти споделим, че 5% от всяка сключена застраховка отиват за Планинската Спасителна Служба. В началото на 2023 година сключихме споразумение с ПСС, с което се ангажираме 5% от оборота ни да бъде дарение към службата. Включи се и ти.

Виж колко е лесно

Парана Актив туристическа застраховка за България. С включени допълнителни медицински разходи, екстремни спортове и гъвкави застрахователни дни
виж повече

Планинска застраховка - стандартна туристическа застраховка с 40% отстъпка при групи от над 4 човека.

виж повече
Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.