Меню
За нас Полезно Корпоративни клиенти Контакти

Парана партнира на Балканиада 2022

За тазгодишното издание Парана ще бъде доверен партньор на организаторите. Всички състезатели ще бъдат застраховани със спортни застраховки за екстремни спортове, които ще обезпечат финансово евентуални инциденти. Покритията за състезания включват спасителни разноски, долекарска помощ, както и допълнителни разноски за последващо лечение.

Информация за състезанието:
„Балканиада“ е състезание по планинско бягане, което ще се проведе за втора поредна година в НП „Централен Балкан“. Паркът е разположен в сърцето на България – в най-високата и най-живописната част на Балкана. Богатата мрежа от туристически маршрути прави мястото едно от най-посещаемите за туристи, планински бегачи, планински колоездачи и любители на аутдор спортовете. Всяко лято, стотици приключенци се докосват до емблематичните места в Централен Балкан, преминавайки международният туристически маршрут Е3 (Ком-Емине). Кирил Николов – Дизела е най-успешният ни планински бегач и ориентировач .В разгара на своята спортна кариера, той прекарва часове тежки тренировки именно в региона на гр. Карлово, подготвяйки се за най-отговорните си стартове. След пробягани множество километри по тежките и предизвикателни маршрути, които Балкана предлага, на Кирил му хрумва идеята да организира състезание, което да минава през най-характерните за „Централен Балкан“ места, да бъде предизвикателно, но и същевременно зареждащо от невероятните панорамни гледки. Заедно с Димитър Желязков и XCoSports, Balkaniada ще се проведе за втора поредна година на 30.07.2022 със състезателен център гр. Карлово.

През предстоящата 2022г., екипът ни отново планира провеждането на „Балканиада“ в гр. Карлово, като избраната дата е 30 Юли 2022г. Стартът на състезанието отново ще бъде разположен в градския парк срещу фабриката на Евлоги и Христо Георгиеви, като освен двете основни дистанции 44км и 25км, включваме ново 10км трасе.

  • Трасе 10 км / 595м D+ – Старт гр. Карлово – хижа Хубавец – Финал гр. Карлово.
  • Трасе 25 км / 1600м D+ – Старт гр. Карлово – хижа Равнец – м-ст Петолъчка – хижа Васил Левски – гр. Карлово.
  • Трасе 44 км / 2500м D+ – Старт гр. Карлово – хижа Добрила – заслон Ботев – м-ст Петолъчка – хижа Васил Левски – гр. Карлово

източник - balkaniada.bg
Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.