Меню
За нас Полезно Корпоративни клиенти Контакти

Речено - сторено. Дарението ни към ПСС за 2023 г. е вече факт

Как започна всичко

В началото на 2023 г. ние от Парана подписахме споразумение с Планинската спасителна служба, в което се договорихме 5% от приходите ни да са в помощ на ПСС. Тази сума се изчислява от всички наши застраховки, които включват Парана Актив, Планинска застраховка, Помощ при пътуване в чужбина и застраховките за спорт и събития.


Защо взехме това решение

След множество срещи с Планинската спасителна служба установихме основните проблеми с финансирането. Част от тях са свързани с държавното управление и регулации, но друга част не. Оказа се, че само 23% от спасените имат застраховка, а голяма част от тези, които нямат въобщене не плащат спасителните операции. Част от мотивацията на хората да не се застраховат е свързана с това, че просто могат да си платят разходите, ако се наложи да ги спасяват. Оказва се, обаче че не правят точно така.


Какво правим ние

Превенцията винаги е по-доброто решение. Затова решихме да подпомогнем ПСС преди настъпването на събития, а не след тях. Започнахме да правим по 5% отчисления от всички наши застраховки, които да им даряваме веднъж годишно. Също така се стараем да популяризираме застраховането в България, защото колкото повече хора се застраховат, толкова по-малко финансови проблеми би имало ПСС.


Как можеш да помогнеш

Начините, по които можеш да помогнеш са няколко:
  1. Винаги си прави Планинска застраховка, когато ходиш по планините
  2. За препоръчване от нас
  3. Сподели с приятелите си, особено тези, които не вярват, че застраховката има смисъл.


Как да разбереш каква сума е дарение към ПСС

Преди стъпката за плащане можеш да видиш колко точно от твоята застраховка ще бъдат дарени на Планинската спасителна служба към БЧК. Защо даряваме точно 5 000 лв? 5-те процента, които сме обещали са под 5 000 лв. Въпреки това решихме да ги увеличим, за да може помощта ни да е кръгла сума.


Кои са нашите съмишленици

Нашият застраховател и компанията, без която застраховките на Парана нямаше да са възможни е ЗД България Иншурънс АД. Виждайки нашия пример те също се включиха с дарение от 500 лв, като общото дарение е 5 500 лв. Благодарим им за участието и дано сумите се увеличават с всяка изминала година.
Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.