Меню
Начало / Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Къде е валидна туристическата застраховка?

Застраховката е валидна на територията на цяла България, независимо дали сте в градския парк, на морето или в планината.

Кога трябва да избера дните, в които желая да имам активна застраховка?

Желаните дни трябва да бъдат отбелязани не по-късно от 23:59 часа на предходния ден.

Какво означава хоспитализация?

Хоспитализацията е минимум 24 часа престой на Застрахования в лечебно заведение за болнична помощ, извършено по лекарско предписание с цел неотложно изследване, консултация, диагностициране, лечение.

Какво означава пакет предплатени дни?

Това е броят дни, в които застраховката Ви е активна. По този начин може да имате действаща застраховка точно в тези дни, в които имате нужда от нея.

Какво да правя при настъпване на застрахователно събитие?

В случай на застрахователно събитие използвайте телефон 112.
За събитието уведомете “ЗК България Иншурънс” на тел. 0700 13 555 или e-mail: office@bulgariainsurance.bg или на https://www.bulgariainsurance.bg в 5 дневен срок.

В случай на нужда от медицинска помощ при настъпване на злополука извън България или внезапно заболяване, моля обръщайте се към денонощния асистанс център на Корис България (Coris Bulgaria) на телефон +359 2 903 01 31

Какво включват физиотерапия и рехабилитация?

Включват необходимото след оперативно лечение по назначение от лекуващия лекар.

Какво включват консумативите при хирургични операции?

Включват се закупуването на необходимите при операция консумативи не покрити от Здравната каса. В това число импланти за ортопедично – травматологични операции.

Какво включват клиничните изследвания?

Включва се направата на необходимите изследвания в следствие от злополука, в т.ч. първичен и вторичен преглед, лабораторни, функционални и ултразвукови изследвания, рентген, скенер, ЯМР.

Какви екстремни спортове са включени в застраховката?

Лов, извън пистово каране на ски и сноуборд, планинско колоездене, ходене по въже или лента, скално катерене, парапланеризъм, парашутизъм, делтапланеризъм, бънджи, паркур, скейтбординг, рафтинг, гмуркане и други, съответстващи на степента на риск на изброените.

Каква е разликата между планинска и туристическа застраховка?

Планинската застраховка покрива събития настъпили с туристи в планината, докато туристическата застраховка важи за територията на цялaта страна.

Защо да си направя застраховка тук?

Туристическата застраховка предоставяна от нас е първата предплатена застраховка с активиране на полицата в желан от Вас момент. Продуктът покрива както стандартните застрахователни покрития свързани с издирвателна и първа долекарска помощ, така и болнични и извънболнични разходи в следствие от злополука. Същевременно полицата е валидна на територията на цялата страна, а не само в планински условия. Застраховката се прави изцяло онлайн, което Ви спестява време и усилия.

Вашите лични данни

 

Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.