Меню
Начало / Туристическa застраховкa в България

Туристическa застраховкa
в България

Easy Rider

20 39.00 лв.

Semi Pro

40 49.00 лв.

Pro Rider

60 59.00 лв.

The Rider

365 99.00 лв.

 

Какво е това?
20, 40, 60 дни или една календарна година? Тъй като отварянето на интернет страница е по-бързо от посещаването на офис, създадохме пакетна застраховка, която да е изцяло съобразена с практикуването на спортове и активности зависещи от времето. По този начин имате възможност в последния момент да изберете кога точно да имате активна застраховка. Всички продукти са валидни за срок от 12 месеца, като при 20,40 и 60 дни, избирате конкретните дни, в които да сте застрахован. При годишна застраховка не е необходима активация, тъй като е активна за целия период.
Покритията, които успяхме да комбинираме отговарят максимално на това, от което всеки застрахован/а има нужда, а именно покриване на разходи произтичащи от инцидент. Така към стандартните спасителни операции добавихме и задължителните медицински разходи като: клинични изследвания, хоспитализация, консумативи, физиотерапия и рехабилитация.
Тъй като практикуването на спортове не се случва само в планината, успяхме да създадем туристическа, а не планинска застраховка. По този начин можете да практикувате любимите си занимания в парка, на море, планина или където обстановката го позволява, стига да сте на територията на България.

Описание

Туристическата застраховка с включени екстремни спортове е предплатена услуга валидна за 12 месеца. В този срок имате право да изберете колко дни и кога искате да бъдат използвани. Броят дни, с които разполагате зависи от услугата, която сте предплатили. Изборът за използване на застрахователни дни се прави в намиращият се в личния Ви профил календар. За да имате валидна застраховка, трябва задължително да сте избрали желаният период, като използваните дни се приспадат от наличните в профила Ви.


Важно
- При 20, 40 и 60 дни трябва задължително да активирате застрахователни дни, за да имате валидна застраховка;
- В рамките на 24 часа след настъпване на застрахователно събитие трябва да се свържете със Застрахователя на телефон: 0700 13 555 или email: claims@bulgariainsurance.bg;
- Съхранявайте всички документи за направените разходи.
Какви екстремни спортове са включени в застраховката?
Лов, извън пистово каране на ски и сноуборд, планинско колоездене, ходене по въже или лента, скално катерене, парапланеризъм, парашутизъм, делтапланеризъм, бънджи, паркур, скейтбординг, рафтинг, гмуркане и други, съответстващи на степента на риск на изброените.

Основни рискове

1. Застрахователна сума - 1 500 лева;
2. Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука;
3. Временна загуба на работоспособност вследствие злополука над 20 дни – изплаща се 5% от застрахователната сума;
4. Спасителни разноски, медицински разноски и репатриране вследствие злополука или акутно заболяване.

Допълнителни рискове
I. Медицински разходи - общ лимит 2 000 лева

Това са медицински разходи непокрити от НЗОК за последващо лечение от настъпила злополука за период от 3 месеца след настъпване на злополуката.
Такива разходи могат да бъдат например - първичен и вторичен преглед от лекар специалист - по медицински показания и консултация при необходимост от второ мнение, клинико-лаболаторни изследвания, клинико-инструментални изследвания - функционални, ултразвукови и рентгенови, ЯМР, Хоспитализация в болнични лечебни заведения, консумативи при хирургични операции, физиотерапия и рехабилитация след оперативно лечение.
II. Кражба чрез взлом и грабеж - от 1 000 лева

Документи

Моля, запознайте се с Общите и специални условия на застраховката.

 

Прочети повече

Вашите лични данни

 

Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.