Меню
За нас Полезно Корпоративни клиенти Контакти

Състезанието с кауза с екстремна застраховка от Парана

Близо до София, трасе започващо с “право нагоре”, тичаш, караш колело, а от тази година може да предизвикаш себе си и с електрически байк. Може да се впуснеш в кратко или дълго приключение, а защо не и да изпиташ границите на силите си и да комбинираш в дуатлон бягането с колелото. Може да участваш сам или да запишеш в детската програма детето си. Сетихте ли се?! Все още не?! Може би надсловът “Адреналин с кауза” ще помогне.

Разбира се, че става дума за “Байк и рън за Чепън” - състезанието, което през 2022 година проведе единайстото си издание. Едно състезание, започнало с целта да покаже красотата на природата, криеща се в това кътче близо до столицата, но превърнало се в нещо много повече. В началото на второто си десетилетие, въпреки сериозните метри денивелация, то успя да събере над 600 участника на старта и да запали любопитството на много други.

Като хора истински запалени по екстремните спортове, ние от Парана сме горди, че организаторите на това състезание с кауза ни се довериха и избраха именно нас за застраховател на събитието. А доверието наистина е огромно, защото застраховката за екстремни спортове не е обикновена застраховка. Всички знаем, че адреналинът и умората по време на състезание могат да бъдат лош съветник и могат да подведат дори най-опитните.

Знаем, че никой не тръгва с презумпцията, че ще му се наложи да ползва медицинска или спасителна помощ. И наистина се надяваме това никога да не се налага. Но в същото време вярваме, че както в планината е винаги препоръчително да отиваме подготвени, не трябва да се подценяват и подобни състезания, които изпитват границите на човешките ни възможности. Особено когато онова стръмно начало с “право нагоре”, ни чака и накрая, но с “право надолу”.

А защо застравката за екстремни спортове да е необикновена? На първо място, заради риска. Или поне традиционните застрахователи са на това мнение и затова правят този вид застраховка трудно достъпна и с много условия. На второ място, заради зависимостта на тези спортове от климатичните условия. В крайна сметка, никой не иска да има застраховка за нещо, което така и да не успее да практикува през цялата година.

Именно съобразяването ни с климатичните условия прави и нашата застраховка уникална. Всеки може да закупи пакет от дни, но да ги активира само тогава, когато са му необходими.

Виж повече
Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.