Меню
За нас Полезно Корпоративни клиенти Контакти

Защо Парана Актив е по-добра от Планинска застраховка

Защо създадохме Парана Актив

През 2016 година решихме, че активните хора имат нужда от застраховка, която да е много по-добра от предлаганите Планинска и/или Туристическа застраховки. 8 години по-късно предлаганите за България Планинска/Туристическа застраховки са все същите, за разлика от Парана Актив, която е по-добра с всеки изминал сезон. Виж основните разлики и защо нашата застраховка разцепва:



Парана Актив

Планинска застраховка

Спасителни и издирвателни дейности

да

да

Екстремни спортове

да

по избор

Оказване на спешна помощ

да

да

Клинични изследвания

да

не

Хирургични операции и консумативи

да

не

Физиотерапия и рехабилитация

да

не

Гъвкави застрахователни дни

да

не

Цена на ден при 2 000 лв

1.95 лв.*

4.49 лв.**


*цена на ден при пакет от 20 застрахователни дни, които могат да се използват за една година

**цена за един застрахователен ден с включени екстремни спортове


Каква е основната цел на една Планинска застраховка

Както при всяка една застраховка, така и при Планинската основният параметър са покритията. По друг начин казано, какви евентуални разходи биха ни били възстановени, в следствие на инцидент. Инцидентите в планината са най-често свързани с разходи за спасителни дейности и медицински разходи. Трябва да знаеш, че медицинските покрития при различните застраховки не са еднакви и в повечето случаи се има предвид само спешна помощ. Повече информация можеш да намериш в тази статия - линк.


Какво са гъвкави застрахователни дни

Каквито и дейности да упражняваме в планината, винаги трябва да се съобразяваме метеорологичните условия. При стандартната Планинска застраховка се избира период, за който да сме застраховани. Той обаче може и да не съвпадне с нашите планове, ако прогнозата е лоша. За да намалим честото купуване на застраховки за кратки периоди, както и застраховането за дни, в които си стоим вкъщи създадохме застрахователни пакети с дни за активация. Ето и техните основни предимства:

  • Готови пакети със застрахователни дни (20, 40 и 60 дни)
  • Дните могат да се използват заедно или поотделно
  • Валидна за една година след сключване
  • Активация от днес за днес

Повече за активирането на застрахователни дни можеш да прочетеш в тази статия - линк


В помощ на Планинската спасителна служба - присъедини се и ти

От началото на 2023 година Парана дарява 5% от годишния си оборот. Така с направена застраховка при нас, помагаш не само на себе си, но и на ПСС.

Виж колко е лесно

Парана Актив туристическа застраховка за България. С включени допълнителни медицински разходи, екстремни спортове и застрахователни дни
виж повече

Този сайт използва „бисквитки“/cookies. За повече информация относно употребата, включително и относно Вашите лични данни, прочетете Политика за защита на личните данни.